Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Parfe»Parfe sa kiselim mlekom

Parfe sa kiselim mlekom

Yanka GoranovaYanka Goranova
Početnik
267
Parfe sa kiselim mlekom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Za jedinstven izgled ćete se vi pobrinuti, mi odgovaramo samo za pravi recept"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 čaša
  • želatin - 2 kašika
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • keks - 1 pakovanje
  • orasi - 1 šolja
  • suvo grožđe - 1/2 šolje
  • voće - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Natopimo želatin u pola šolje vode.

Umutimo jaja sa šećerom, nakon čega dodajemo kiselo mleko i želatin.

Stavljamo smesu na laganu vatru mešajući neprestano. Nakon što provri sklanjamo sa vatre i ostavljamo da se ohladi.

U kalup za tortu poređamo orahe, suvo grožđe, sveže voće po izboru (ili voće iz kompota), namrvljen keks, odozgo prelivamo ohlađenom smesom i posipamo ponovo orasima i suvim grožđem.

Ostavljamo dezert u frižider. Pri serviranju najpre okrećemo u odgovarajući tanjir ili jednostavno oslobađamo zidove kalupa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: