Parfe sa kiselim mlekom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67813
14/07/2019
"Za jedinstven izgled ćete se vi pobrinuti, mi odgovaramo samo za pravi recept"
Priprema25 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano94
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Natopimo želatin u pola šolje vode.

Umutimo jaja sa šećerom, nakon čega dodajemo kiselo mleko i želatin.

Stavljamo smesu na laganu vatru mešajući neprestano. Nakon što provri sklanjamo sa vatre i ostavljamo da se ohladi.

U kalup za tortu poređamo orahe, suvo grožđe, sveže voće po izboru (ili voće iz kompota), namrvljen keks, odozgo prelivamo ohlađenom smesom i posipamo ponovo orasima i suvim grožđem.

Ostavljamo dezert u frižider. Pri serviranju najpre okrećemo u odgovarajući tanjir ili jednostavno oslobađamo zidove kalupa.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar