Način pripreme
Za spremanje vazdušastih kiflica biće vam potrebne dve posude za pečenje kvadratnog ili pravougaonog oblika, možete da korisite i pleh od rerne. Postavite papirom za pečenje.
Zagrejte sveže mleko, dodajte uje i istopljeni maslac. U posudu prosejte brašno, napravite udubljenje i sipajte so. Sipajte šećer, nalomljeni kvasac i sveže mleko. Promešajte.
Razbijte jaja, izdvojte jedno žumance za mazanje. Dodajte masnoću odvajajući 2 kašike.
Dodatno zamesite testo za kiflice rukama. Sipajte i izdvojene dve kašike masnoće. Podelite na loptice i oformite po želji.
Ono što sam ja uradila jeste da sam podelila testo na 4 dela, razvila u okrugli oblik i iskela na trouglove. Uvijte kiflice, birajući nadev po želji i ostavite 20 minuta.
Namažite smesom od vode i žumanca, pospite slatke šećerom, a slane kifilice semenkama maka.
Pecite ih 15 minuta na 170 stepeni. Ostavite uspešne kiflice mekane kao pamuk da se ohlade na rešetki.