Način pripreme
Zagrejte mleko i rastvorite kvasac. Prosejte brašno. Dodajte mleko sa kvascem, šećer u prahu, so, ulje i jaja. Zamesite meko testo. Ako je potrebno, dodajte još mleka. Pokrijte krpom i ostavite na toplom da narasta.
Pomešajte sir, jaja, vurdu i sitno iseckan peršun. Dobro promešajte.
Gotovo testo podelite na 6-7 lopti. Svaku loptu potopite u ulje i razvucite.
Stavite u sredinu nadev, umotajte u rolat i uvežite u čvor.
Poređajte čvoriće u odgovarajući suv pleh podmazanog dna. Odgore prelijte preostalim uljem, a u procepe stavite nadev.
Premažite umućenim žumancem, pospite sitno iseckanim peršunom i ponovo ostavite da narasta.
Ispecite u umereno zagrejanoj rerni dok ne dobije zlatnožutu boju.
Gotovu pogaču poprskajte hladnom vodom i uvijte dok omekša.