Hleb mekan kao pamuk

Hleb mekan kao pamuk
Fotografije: Tsvetelina Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
195 min.
Porcije
5
"Ime govori sve – hleb mekan kao pamuk, a priprema se u aparatu za pečenje hleba."

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 130 ml, toplo
  • voda - 130 ml, topla
  • ulje - 100 ml
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 460 g
  • šećer - 1 kašičica
  • kvasac - ¼ pakovanja, sveži
* merne jedinice

Način pripreme

Sve sastojke ubaciti u posudu mašine za hleb po ispisanom redosledu. Brašno prosejati, a kvasac smrviti i ubaciti na kraju.

Možda Vam se čini da je previše ulja, ali ipak nije. Mašinu podesite na program za hleb na 3 sata.

Kada preostane još sat vremena do kraja, otvoriti poklopac na mašini i premazati hleb pažljivo žumancem umućenim sa malo mleka. Preko hleba može se staviti i semenje po izboru.

Zatvoriti i ostaviti da se ispeče do kraja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: