Način pripreme
Mutite jaja sa šećerom dok se ne istopi. Dodajte ulje, a u kiselom mleku umutite sodu za hleb kako bi se aktivirala i sipajte u smesu od jaja.
Sipajte sveže mleko i na kraju vanilu, brašno i prosejan kakao sa praškom za pecivo. Mešajte kao smesu za kolač.
Sipajte u široku tepsiju na papir za pečenje /moja je od starog šporeta/ i pecite koru u zagrejanoj rerni na 180°C dok čačkalica koju zabodete ne bude suva.
Izvadite i ohladite na rešetci.
Isecite sve krajeve, isečke izmrvite i pomešajte sa izmrvljenim integralnim keksićima kako bi vam bilo dovoljno za uvaljivanje.
U posudu sipajte hladno sveže mleko i krem za torte u prahu. Mikserom mutite 3 minute da se zgusti, posle dodajte kiselu pavlaku i 2-3 supene kašike kondenzovanog mleka - to je to.
Isecite koru kroz sredinu u dva pravougaonika, svaki blago prelijte sirupom uz pomoć četkice i premažite kremom, odozgo stavite drugu koru. Tako uradite i sa ostalim delovima kore.
Isecite na male kvadrate i svaki premažite s malo krema sa svih strana. Uvaljajte u izmrvljene isečke i keksiće, pritiskajte prstima da se zalepi za sočni čokoladni kolač, i poređajte na tanjir.
Istopite čokoladu i malo maslaca i preliveni kolač premažite odozgo. Meke kolačiće dekorišite kokosovim brašnom i sušenim voćem.
Ostavite na jednu noć da se stegne u frižideru i počastite prijatelje čokoladnim kvadratima sa brašnom od spelte!
Neka vam je slatko!