Bonapeti.rs»Recepti»Alkohol»Domaće vino»Domaće pirinčano vino

Domaće pirinčano vino

Rumyana SakaliiskaRumyana Sakaliiska
Početnik
633518
Domaće pirinčano vino
Fotografije: Rumyana Sakaliiska
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
10
"Da li ste čuli nešto o pirinčanom vinu? Ako ne, direktno vas šaljemo ka receptu za njega"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 500 g
  • šećer - 350 g
  • suvo grožđe - 90 g
  • sok od limuna - 2 kašike
  • cimet - 2 štapića
  • destilovana voda - 2 litra
  • alkoholni kvasac - 2 kašike
  • tegla - 3 litra
* merne jedinice

Način pripreme

Najpre treba da sterilišemo sve posude i pribor koji ćemo koristiti.

Sledeći korak je da operemo pirinač tri puta.

U sterilisanu teglu sipamo opran pirinač, šećer, suvo grožđe, sok od limuna i dva štapića cimeta.

Nakon toga sipamo destilovanu vodu u sastojke u tegli.

Na kraju dodajemo alkoholni kvasac, koji smo prethodno aktivirali sa malo tople vode, dobro promešamo i čvrsto zatvorimo.

Tegla treba da se čuva na sobnoj temperaturi minimum 15 dana.

Nakon 15 dana otvaramo teglu i procedimo tečnost kroz gazu.

Gotovo pirinčano vino može da se čuva u frižideru ili da se sipa u staklene flaše koje treba da stoje na tamnom i hladnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti