Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Prlenke»Aromatična prlenka od spelte sa mocarelom

Aromatična prlenka od spelte sa mocarelom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Aromatična prlenka od spelte sa mocarelom
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Ništa nam drugo više nije potrebno osim ove aromatične prlenke da bi se dobro zasitili"

Potrebni sastojci

  • brašno od spelte - 300 g
  • sveže mleko - 150 ml
  • kvasac - 10 g, svež
  • so - 1 kašičica (ravna)
  • šećer - 1 kašičica
  • jaje - 1 komad
  • maslac - 10 g, meki
  • za mazanje
  • maslac - 40 g
  • jaje - 1 komad
  • mladi luk - 1 struk
  • beli luk - 4 čena
  • mocarela - 200 g
  • majčina dušica - za posipanje, sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i dodajte u njega so. Promešajte i oformite udubljenje.

Zagrejte sveže mleko i rastvorite u njemu kvasac i šećer. Pokrijte posudu krpom i ostavite na toplom da se aktivira kvasac 10 minuta.

Nakon toga dodajte smesu sa kvasecm u brašno zajedno sa jednim jajetom. Od nabrojanih sastojaka zamesite meko testo od spelte.

Na kraju dodajte malu grudvu maslaca i dodatno zamesite. Pokrijte testo folijom i ostavite da raste oko 40 minuta dok ne udvostuči svoj obim.

Za to vreme spremite smesu za mazanje.

Istopite maslac i ostavite ga da se blago ohladi.

Očistite i isecite na sitno struk mladog luka i nekoliko čenova belog luka. Dodajte ih u maslac. Umutite jedno jaje i takođe ga dodajte.

Namažite posudu za pečenje sa malo ulja. Koristite posudu većeg prečnika, na primer 32-34 cm.

Razvijte testo prstima do veličine posudu. Nakon toga ga isecite na kvadrate nožem za sečenje pice i namažite aromatičnim maslacem. Pokrijte prlenku isečenom ili narendanom mocarelom.

Ostavite da odstoji 10 minuta, a za to vreme zagrejte rernu na 190 stepeni.

Stavite prlenku da se peče oko 20 minuta.

Nakon što se ispeče pospite listićima sveže majčine dušice i isecite.

Mnogo ukusna i aromatična prlenka od spelte sa mocarelom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: