Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Lepeza od patlidžana sa mocarelom i paradajzom

Lepeza od patlidžana sa mocarelom i paradajzom

NikiNiki
Guru
558783k145
Lepeza od patlidžana sa mocarelom i paradajzom
Fotografije: Niki
1 / 2
23/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Kad je u pitanju patlidžan nikako ne možemo da štedimo kačkavalj i mocarelu"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada
  • paradajz - 2 komada
  • mocarela - 125 g
  • kačkavalj - za posipanje
  • peršun
  • mirođija
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan operemo i isečemo pažljivo po dužini, pri čemu gornji kraj ostavljamo ceo.

Posolimo i ostavljamo oko 30 minuta da poste crni sok.

Paradajz i mocarelu isečemo na kolutove.

Uzimamo patlidžan, osušimo ga kuhinjskim ubrusom, posipamo biberom ipoređamo kolutove mocarele i paradajza - ređamo ih.

Stavljamo u plitku posudu za pečenje.

Malo pre nego što izvadimo lepezu od patlidžana sa mocarelom i paradajzom posipamo kačkvaljem i zapečemo dok ne postane zlatasto.

Serviramo toplo sa svežim peršunom i mirođijom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: