Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Običan hleb sa maslinama

Običan hleb sa maslinama

MimiMimi
Početnik
1024
Običan hleb sa maslinama
Fotografije: Mimi
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Jedno je sigurno - domaći hleb se nikada ne baca, zato što se jede još onog dana kada se napravi"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • voda - 300 ml
  • kvasac - 1/2 kockice, živi
  • masline - 200 g
  • so - 1 supena kašika
  • origano
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se stavlja u posudicu i zaliva se delom vode koja treba da bude blago zagrejana, možete da dodate i prstohvat šećera u kvasac.

Brašno se meša sa solju i origanom.

Masline se seckaju i dodaju u brašno.

Nakon što se kvasac aktivirao, dodaje se uz brašno i doliva se ostali deo vode.

Dobro se meša dok se ne dobije meko testo.

Oblikuje se kao okrugli hleb i stavlja se u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Pokriva se krpom i ostavlja se da raste otprilike 1/2 sata.

Običan hleb sa maslinama se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni otprilike 1/2 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: