Način pripreme
Meso od svinjske kolenice ili drugo se kuva otprilike 30 minuta u ekspres loncu.
U tiganj se stavljaju očišćeni i sitno iseckani luk, šargarepa i pečurke. Sipa se masnoća i dinsta se nekoliko minuta.
Nakon što ispari voda od povrća, sipa se vino i ponovo se ostavlja poklopljeno na 3-4 minute. Stavlja se pirinač u povrće i zaliva se s 4 šolje bujona od mesa.
Ostavlja se na otprilike 10 minuta. Na ringli, nakon čega se dodaje heljda, paradajz sos, i skuvano meso i začini po ukusu u jelo od svinjetine.
Kuva se janija sa mesom i pirinčem dok ne bude gotova, tako što se nadgleda i u zavisnosti od snage ringle možda će biti potrebno da dospemo još malo od bujona kako bi se heljda i pirinač lepo skuvali.
Poslužuje se na trpezu aromatična i veoma zasitna janija sa svinjetinom, heljdom i pirinčem.
Prijatno ćete se iznenaditi ovim receptom sa heljdom!