Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Janija sa svinjetinom, heljdom i pirinčem

Janija sa svinjetinom, heljdom i pirinčem

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
140412k
Janija sa svinjetinom, heljdom i pirinčem
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Janija sa mesom i pirinčem uvek je opcija kada nam ništa drugo ne pada na pamet da spremimo"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 - 700 g, ragu/kolenica
  • šargarepe - 1 komad
  • pečurke - 5 - 6 komada
  • luk - 1 glavica
  • pirinač - 1 šolja
  • heljda - 1/2 šolje
  • vino - 1 šolja
  • sok od paradajza - 1 šolja
  • ulje - 20 ml
  • crni biber
  • so
  • aleva paprika
  • lovorov list - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Meso od svinjske kolenice ili drugo se kuva otprilike 30 minuta u ekspres loncu.

U tiganj se stavljaju očišćeni i sitno iseckani luk, šargarepa i pečurke. Sipa se masnoća i dinsta se nekoliko minuta.

Nakon što ispari voda od povrća, sipa se vino i ponovo se ostavlja poklopljeno na 3-4 minute. Stavlja se pirinač u povrće i zaliva se s 4 šolje bujona od mesa.

Ostavlja se na otprilike 10 minuta. Na ringli, nakon čega se dodaje heljda, paradajz sos, i skuvano meso i začini po ukusu u jelo od svinjetine.

Kuva se janija sa mesom i pirinčem dok ne bude gotova, tako što se nadgleda i u zavisnosti od snage ringle možda će biti potrebno da dospemo još malo od bujona kako bi se heljda i pirinač lepo skuvali.

Poslužuje se na trpezu aromatična i veoma zasitna janija sa svinjetinom, heljdom i pirinčem.

Prijatno ćete se iznenaditi ovim receptom sa heljdom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: