Janija sa svinjetinom

Rumyana milchevaRumyana milcheva
Šegrt
501515117
Janija sa svinjetinom
Fotografije: Rumyana milcheva
1 / 3
18/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Neko je rekao domaća janija sa svinjetinom i pečurkama i odmah smo ogladneli"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg, za kuvanje
  • praziluk - 2 struka
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 200 g
  • paprike - 1 komada, crvene
  • krompir pire - 50 g, suvi
  • soja sos - 3 kašike
  • sok od limuna - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • šareni biber - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • peršun - za posipanje
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Natopimo svinjsko meso soja sosom, sokom od limuna i šarenim biberom, ostavljamo da odstoji bar 1 sat. Za to vreme isečemo praziluk na kolutove, široke oko 1-1, 5 cm. Glavicu luka sečemo na polumesece. Pečurke na srednju veličinu i paprike na tračice.

Stavljamo dubok tiganj sa malo ulja da se zagreva i stavljamo da se zaprži luk. Nakon oko pet minuta dodajemo i praziluk da se zaprži 3-4 minuta, kada su gotovi sklanjamo iz tiganja.

Ponovo sipamo malo ulja i stavljamo da se zaprže paprike 3-4 minuta i nakon toga dodajemo i pečurke, pržimo još 5 minuta i sklanjamo sa tiganja.

Ponovo se sipa malo ulja i kad se zagreje stavljamo meso da se zaprži sa svih strana dok se ne zarumeni. Kada je gotovo sipamo u njega i druge stvari i dodajemo alevu papriku, origano, biber, so. Sipamo vodu dva prsta iznad sastojaka.

Ostavljamo da se kuva 30 minuta na slaboj vatri. Nakon toga dodajemo krompir pire razređen vodom, mešamo i kuvamo još 10 minuta. Ostavljamo malo da se ohladi i serviramo po želji s peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: