Način pripreme
Natopimo svinjsko meso soja sosom, sokom od limuna i šarenim biberom, ostavljamo da odstoji bar 1 sat. Za to vreme isečemo praziluk na kolutove, široke oko 1-1, 5 cm. Glavicu luka sečemo na polumesece. Pečurke na srednju veličinu i paprike na tračice.
Stavljamo dubok tiganj sa malo ulja da se zagreva i stavljamo da se zaprži luk. Nakon oko pet minuta dodajemo i praziluk da se zaprži 3-4 minuta, kada su gotovi sklanjamo iz tiganja.
Ponovo sipamo malo ulja i stavljamo da se zaprže paprike 3-4 minuta i nakon toga dodajemo i pečurke, pržimo još 5 minuta i sklanjamo sa tiganja.
Ponovo se sipa malo ulja i kad se zagreje stavljamo meso da se zaprži sa svih strana dok se ne zarumeni. Kada je gotovo sipamo u njega i druge stvari i dodajemo alevu papriku, origano, biber, so. Sipamo vodu dva prsta iznad sastojaka.
Ostavljamo da se kuva 30 minuta na slaboj vatri. Nakon toga dodajemo krompir pire razređen vodom, mešamo i kuvamo još 10 minuta. Ostavljamo malo da se ohladi i serviramo po želji s peršunom.