Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od Jabuke»Kolač sa punjenim jabukama

Kolač sa punjenim jabukama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102673k264
Kolač sa punjenim jabukama
Fotografije: Albena Asenova
1 / 5
28/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Eh, kad bi na stolu svaki dan bio ovaj kolač sa punjenim jabukama"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 6 komada
  • za nadev
  • šećer - 2 supene kašike
  • cimet - 1 kašičica
  • sušeno voće - suvo grožđe i borovnice
  • za smesu za kolač
  • jaja - 6 komada
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 1 kesica
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 10 g
  • kisela pavlaka - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke se dobro operu, njihove kore se ne gule, već se samo pomoću oštrog noža seče njihova unutrašnjost sa semenkama.

Pripremljene jabuke se ređaju u kalup sa padajućim bordom i pokrivenim papirom za pečenje.

U posudici se pomešaju šećer i cimet. U svaku izdubljenu jabuku se stavlja po malo od začinjenog šećera i od sušenog voća.

U posudi se mute jaja sa prstohvatom soli.

Dodaje se šećer i mućenje se nastavlja dok smesa ne pobeli.

Dodaje se vanila, u porcijama prosejano brašno i prašak za pecivo.

Nakon mućenja dodaje se kisela pavlaka.

Testo za kolač se raspoređuje po stranama jabuka.

Kolač sa jabukama se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 160°C otprilike 45 minuta.

Servira se kolač sa punjenim jabukama posut šećerom sa cimetom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: