bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Ukusne domaće mantije

Ukusne domaće mantije

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4385
Ukusne domaće mantije
Fotografije: Lenka
1 / 3
24/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
100 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
8
"Da li među vama ima nekog ko bi odbio ove ukusne domaće mantije? Mi sigurno nećemo"

Potrebni sastojci

  • testo
  • brašno - 700 g
  • so - 1 k.k.
  • ulje - s.k.
  • mlaka voda - 400 ml
  • nadev
  • mleveno meso - 500 g
  • crni luk - 2 kom.
  • beli luk - 1 čen.
  • so - 1 k.k.
  • crni biber - 1/2 k.k.
  • voda - 100 ml
  • ulje - 1 s.k.
  • maslac - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umesiti testo od brašna, vode, soli i ulja. Napravite lopte od testa i pustiti da odstoje pola sata. Kad smo ostavili da nam testo odstoji, krećemo da pravimo fil za domaće mantije.

Stavite na tiganj ulje, pa dodajete sitno iseckane i beli i crni luk, malo dinstajte, pa dodajte vodu i mleveno meso. Dinstati kratko pa začiniti. Istopiti maslac.

Razviti testo kao za pitu tanko i premazati maslacem. Pospite filom, pa poklopite sa obe strane testo i krenite sa obe strane da uvijate ka sredini.

Isecite na delove veličine 3 cm i sastavite sa strana koje su otvorene tako da oblkujete lopitice. Ređajte ih na pleh jednu do druge i pecite na 200 stepeni, dok se ne stvori zlatna boja i hrskavo testo na vrhu.

Ukusne domaće mantije služiti tople uz jogurt ili ajran.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: