Način pripreme
Isecite luk na sitno i stavite ga u jednu veliku posudu zajedno sa mlevenim mesom.
Razbijte unutra jaje i dodajte začine.
Zamesite dobro mleveno meso i ostavite u frižideru nekoliko sati.
Za spremanje sosa sameljite oljušten paradajz zajedno sa belim lukom.
Dodajte ih u tiganj sa zagrejanom masnoćom, začinite solju i šećerom i kuvajte oko 40 minuta na srednjoj temperaturi.
Kuvajte prepeličija jaja nekoliko minuta.
Ohladite ih i oljuštite.
Uzmite malo parče zamešanog mlevenog mesa i spljeskajte ga. Stavite u sredinu jedni kuvano jajce, zatvorite ga dobro mlevenim mesom i oblikujte lopticu.
Uradite to i sa ostalim jajima i stavite ove ukusne male ćuftice da se prže u tiganju sa zagrejanom masnoćom - izvadite na kuhinjski ubrus.
Obučena prepeličija jaja su mnogo ukusna.
Prijatno!