Način pripreme
Dobro očistite pečurke. Skinite njihove drške.
Sitno naseckajte peršun i sremuš. Pomešajte ih zajedno sa supenom kašikom maslinovog ulja i prstohvatom soli.
Pečurke poređajte u tepsiju podmazanu maslinovim uljem ili na papir za pečenje podmazan maslinovim uljem.
Posolite i začinite crnim biberom unutrašnjost pečuraka.
Prvo pokrijte dno svake pečurke smesom od peršuna i luka, razbijte i dodajte po jedno jaje u otvor iznad smese i na kraju sipjte u nadev u svaku pečurku mlaz tečne pavlake.
Stavite u veoma zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni 15-20 minuta.
Jedno brzo, izvanredno ukusno, dokazano korisno predjelo privlačnog izgleda!
Ako vam se dopada ovaj recpet, pogledajte i naše druge predloge za punjene pečurke ili pogledajte kako da napravite pečurke u maslacu.