Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladna torta»Čokoladna torta sa karamel maskarponeom

Čokoladna torta sa karamel maskarponeom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Čokoladna torta sa karamel maskarponeom
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Sreća se krije u podeljenom komadu čokoladne torte"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • čokolada - 80 g
  • kravlji maslac - 80 g
  • jaja - 2 komada
  • vanila - 1 komad
  • šećer - 80 g, smeđi
  • maline - 100 g
  • brašno od rogača - 2 supene kašike
  • speltino brašno - 70 g
  • za krem
  • želatin - 5 g
  • maskarpone - 250 g
  • kisela pavlaka - 100 g
  • dulce de leche - 200 g
  • za glazuru
  • tečna pavlaka - 60 ml
  • čokolada - 60 g
  • za dekoraciju
  • keks
  • maline
* merne jedinice

Način pripreme

Za pripremanje kore umutite jaja zajedno sa šećerom i vanilom.

U drugoj posudi istopite čokoladu i maslac na vodenoj pari i ostavite smesu na kratko da se ohladi.

Zatim je dodajte u tankom mlazu u smesu od jaja.

Prosejte brašna i sipajte ih u smesu, mešajte.

Sipajte gotovu smesu u tepsiju sa padajućim dnom na papir za pečenje, odozgo poređajte maline i stavite je da se peče otprilike 25 minuta na 180 °C.

Izvadite koru za tortu iz kalupa i ostavite je da se hladi.

U posudi izmešajte maskarpone, kiselu pavlaku i karamel sos dulce de leche.

Potopite želatin u hladnu vodu na nekoliko minuta i nakon toga ga rastvorite na vodenoj pari.

Sipajte ga u krem i dobro mešajte.

Stavite koru u kalup sa padajućim dnom i zalijte ga kremom. Lepo ga zagladite.

Stavite domaću tortu u frižider na minimum 12 sati.

Za pripremanje glazure stavite slatku pavlaku da provri i u nju izlomite čokoladu.

Ohladite je i njome zalijte ukusnu čokoladnu tortu - vratite nazad u frižider na otprilike sat vremena.

Po želji je ukrasite malinama i izlomljenim keksom.

Čokoladna torta sa karamel maskarponeom je veoma ukusna.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: