Karamel torta sa maskarponeom

09/11/2019
"Treba vam tačno pola sata u kuhinji i ovaj provereni recept - i torta iz snova će postati realnost "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano280
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice13
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore - 1 pakovanje, gotove (svetle, pravougaone)
  • maskarpone - 1 velika kutija od 500 g
  • dulce de leche - 1 mala konzerva od 250 g
  • za ukras
  • bombone - 6 - 7 karamel bombona
  • čokoladna kuvertira - 30 g
  • kompot - za natapanje kora
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipamo maskarpone i dulce de leche i mutimo viljuškom dok ne dobijemo homogenu smesu.

Kore isečemo na dve jednake polovine po dužini i ređamo koru, namažemo kompot uz pomoć četke i krem, na kraju završavamo kremom i namažemo sa strane.

Ukrašavamo karamel bomobnama i mrvljenom čokoladnom kuvertirom. Ostavljamo u frižideru da se stegne.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar