Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Karpačo»Tradicionalni teleći karpaćo

Tradicionalni teleći karpaćo

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78716k967
Tradicionalni teleći karpaćo
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
02/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
3
"Specijalitet dana je tradicinalni teleći karpaćo koji nećete zaboraviti"

Potrebni sastojci

  • parmezan - 40 g
  • teleći bonfile - 120 g
  • bosiljak - 1/2 kašičice, sušen
  • sok od limuna - 80 ml
  • biber - 1/4 kašičice
  • maslinovo ulje - 80 ml
  • so - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Teleće meso treba da bude sveže i dobro očišćeno jer se konzumira sirovo za ovo jelo. Kada ste gotovi, uvijte ga u streč foliju. Stavite na pola sata u zamrzivač.

Poređajte u slajseve teleći bonfile. Poređajte ih jedan preko drugog, stavljajući između papir za pečenje, da se ne zalepe.

Možete da ih stavite u frižider, ako se neće konzumirati ili da ih ostavite da se otpuste van njega.

Treba da začinite karpaćo pre nego što ga servirate, zato mešate sok od limuna bosiljak, biber, so i maslinovo ulje.

Stavite teletinu u odogovarajuću posudu, ne preklapajući ili prelijte gotovim dresingom. Odozgo se narenda parmezan.

Tradicionalni teleći karpaćo je gotov!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: