Način pripreme
Umutite jaja sa kiselim mlekom i sodom. U tankom mlazu dodajte ulje i nastavite da mešate. Dodajte brašno sa praškom za pecivo i lepo promešajte.
U posudu stavite šargarepe i parmazan izrendane na sitno rende. Slaninu iseckajte na male kockice i dodajte i nju.
Stavite začine - so, kumin i origano i lepo mešate smesu od šargarepe. Dodajte šargarepe u testo i lepo izmešajte.
Sipajte smesu za kolač sa šargarepama u tepsiju podmazanu uljem i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepni otprilike 40-45 minuta.
Slani kolač je gotov kada bocnete i izvadite čačkalicu za zube suvu iz njegove sredine.
Sačekajte da se ohladi i onda ga isecite.
Slani kolač sa šargarepama i slaninom je odgovarajuć kao zamena za hleb, doručak ili čak večeru.