Način pripreme
Jaja sa šećerom se mute mikserom dok smesa ne pobeli, oko 5-6 minuta.
Dodaju se ulje i kiselo mleko, mute se ponovo kratko mikserom.
Sledi kokosovo brašno, narendane šargarepe i prosejano brašno sa praškom za pecivo, koje se meša pažljivo špatulom dok ne bude gotovo, da nema grudvica od suvih sastojaka.
U odgovarajući kalup - dobro namazan, se sipa smesa i peče se u prehtodno zagrejanoj rerni na donjem grejaču na 170 stepeni oko 20 minuta (bez ventilatora), nakon čega se uključuje i gornji grejač, kolač od šargarepe se peče dok čačkalica ne bude suva.
Čokolada se topi u mikrotalasnoj, stavlja se sok od mandarine, meša se dobro dok se ne dobije ujednačena smesa.
Sipa se u jednokratni špric i dekoriše se odozgo.
Posipa se blago kokosovim brašnom po želji i vaš kolač sa šargarepama i kokosom je gotov.