Način pripreme
Isecite luk na polumesec. Stavite u tiganj sa ugrejanim maslinovim uljem, posolite, dodajte 1 lovorov list i 3 supene kašike vode.
Poklopite tiganj i dinstajte 5-6 minuta. Skinite posudu sa vatre i ostavite da se ohladi.
Prosejte brašno sa jednim paketom praška za pecivo i prstohvatom soli.
Umutite jaja i sveže mleko viljuškom. Dodajte suvu smesu u porcijama, dimljnu slaninu, isečenu na kockice, rendani parmezan i hladan crveni luk. Začinite prstohvatom bibera.
Homogenizujte dobro dobijenu smesu. Obložite pravougoani kalup papirom za pečenje.
Sipajte smesu i poravnajte. Odozgo poređajte kriške crvenog luka. Pecite slani kolač na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni 25-30 minuta.
Nemojte da prepečete da ne bude suv.
Izvadite slani kolač sa crvneim lukom i dimljenom slaninom iz rerne i odmah namažite maslinovim uljem.
Ostavite na rešetku da se ohladi.
Neka vam je slatko!