bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Đuveč»Jagnjetina sa povrćem u đuvečari

Jagnjetina sa povrćem u đuvečari

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Početnik
173762822
Jagnjetina sa povrćem u đuvečari
Fotografije: Stanislava Armyanova
1 / 2
07/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
240 min.
Ukupno
255 min.
Porcije
8
"Super ukusna jagnjetina sa povrćem, pripremljena u đuvečari - recept je vaš"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1000 g
  • krompir - 1 kg
  • šargarepa - 300 g
  • luk - 2 glavice
  • grašak - 400 g
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • paradajz sok - 1 šolja
  • brašno - 1 kašika
  • začini
  • so
  • biber - 8 - 10 zrna
  • lovorov list - 2 lista
  • origano - 1 kašika
  • nana - 1 kašika
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • miks povrća - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se stavlja u ekspres lonac. Dodaje se kašika soli i puni se vodom tek toliko da prekrije meso. Nakon što provri ostavlja se sat da se skuva.

Krompir i šargarepe se ljušte i seku na krupno. Luk se očisti i seče se na polumesece. Ako imate pri ruci mladi luk - koristite njega.

Nakon što je meso gotovo, seče se na parčiće.

U đuvečaru se poređaju krompir, šargarepe, luk i grašak. Posole se. Stavljaju se zrna bibera, lovorov list. Posipa se miksom povrća (koristim pikantinu).

Skroz odozgo se poređaju parčići mesa, pri čemu se začinjavaju nanom i origanom. Prelivaju se sokom od paradajza.

Od bujona, u kome se kuva jagnjetina, uzima se i sipa u đuvečaru toliko da prekrije krompir.

Posuda se stavlja u rernu i ona se uljučuje na 150 stepeni.

Tako se jagnjetina u đuvečari peče jedan sat, nakon toga se pojačava na 250 stepeni. Pre nego što se pojača rerna u đuvečaru se dodaje sok od paradajza.

Nakon još sat vremena se izvadi. U posudici sa malo vode se razmuti brašno i dodaje se u jagnjetinu sa krompirom.

U maloj posudici se zagreva ulje i zaprži se aleva paprika. I ona se sipa u jagnjetinu sa povrćem u đuvečaru, posuda se zatvara i peče se još 1 sat.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: