Jagnjetina sa karijem i kajsijama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Jagnjetina sa karijem i kajsijama
25/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema5 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
"Ako postoji nešto što čovek treba da proba bar jednom u svom životu to je ova jagnjetina sa kajsijama"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 2 komada, šnicla
  • za sos
  • ulje - 1 kašika
  • luk - 1 mala glavica
  • kari - 2 kašike, u prahu
  • brašno - 1 kašika
  • bujon - 1200 ml, mesni
  • šećer - 1 1/2 kašičica
  • paradajz - 1/2 kašičice, pire
  • kajsije - 50 g, sušene
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite ulje i sitno isečen luk u posudu i zagrejte u mikrotalasnoj rerni oko 2 minuta na punoj jačini. Dodajte kari i kuvajte još pola minuta.

Postepeno stavite brašno, promešajte dobro i dodajte mesni bujon. Stavite šećer, paradajz pire i malo soli i bibera. Uključite 3-4 minuta na punu jačinu, da se blago zgusne i dodajte sušene kajsije koje ste prethodno natopili u mlakoj vodi.

Zagrejte posudu za pečenje u mikrotalasnoj rerni oko 10 minuta na najjačem stepenu. Stavite jagnjeće šnicle i pritisnite dobro. Kuvajte oko osam minuta, pri čemu treba da ih okrenete na sredini kuvanja.

Prelijte napravljenim sosom i uključite na maksimum još 3 minuta, nakon toga servirajte na kanapeu od dinstanog pirinča.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: