Način pripreme
Šarena i vesela ideja za oslikana uskršnja jaja sa cvećem.
Skuvamo jaja u srednje veliku šerpu, pri čemu primenjujemo nekoliko caka da ne bi popucala.
Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi pre kuvanja, a ne hladna. Vode treba da bude tek toliko, koliko je potrebno da ih pokrijte. U vodu sipamo 1 kašičicu soli, u ovom slučaju himalajska so. Dodajemo 1-2 supene kašike jabukovog sirćeta.
Kada su gotove, pažljivo ih izvadimo i ostavljamo da se suše i da se hlade.
Važno: Za vreme šaranja jaja smeju da se dodiruju samo suvim rukama!
Jedno po jedno farbamo jaja četkicom potpuno u belu boju - od vodenih boja pomoću stalka/ postolja za jaja.
Najtanjom četkicom šaramo jaja tako što crtamo fine listiće i cvetiće u različitim svežim bojama. Motivi cveća i ornamenti - po želji, sa prolećnom inspiracijom.
Šarana usrkšnja jaja akvarel bojama nose sveže prolećno raspoloženje u prazničnoj dekoraciji.