Način pripreme
Jaja se mute u penu.
Dodaje se šećer. Veoma dobro se izmeša.
Postepeno se dodaje sveže mleko uz neprestano mešanje.
Smesa se ostavlja na 10 minuta kako bi se šećer istopio.
Smesa se stavlja na vatru, kuva se dok mleko ne prokipi.
Dok se mleko kuva, neprestano se meša.
Kada prokuva, smesa se skida sa vatre na drvenu dasku i dodaje se vanila.
Veoma dobro se meša dok se vanila ne rastvori.
Smesa se ostavlja da se hladi 10 minuta.
Domaći đećati se raspoređuje u dve visoke posude.
U jednu posudu se dodaje kakao i veoma dobro se meša dok se kakao ne istopi.
Posude se ostavljaju na 60 minuta na drvenoj dasci kako bi se ohladio mlečni sladoled, nakon čega se poklapa poklopcem.
Stavljaju se u zamrzivač na 5 sati tako što se periodično meša.
Poslužuje se blago opušteni dvobojni đelato.