Način pripreme
1. Stavite na paru čokoladu sa maslacem, da se istopi. Ja kupujem dve prirodne čokolade Schogetten, koje imaju odvojene parčiće, a na jednu celu pločicu - tako ne treba da lomim čokoladu i da padaju sitni parčići po celoj kuhinji.
Maslac može da se zameni kokosovim uljem za vegetarijance ili ljubitelje zdravih jela. Mešajte s vremena na vreme dobro dok se ne dobije homogena i gusta čokoladna masa.
2. Dok se maslac i čokolada ne istope na pari, uporedo možete u velikoj posudi da mikserom umutite jaja i šećer dok ne utrostruče svoj obim. Za dijabetičare šećer može da se zameni medom, stevijom, sirupom od agave ili javorovim sirupom.
3. Dodajte brašno sa promešanim praškom za pecivom i vanilom u smesu od jaja.
4. Sipajte u posudu i istopljenu čokoladu sa maslacem i ponovo promešajte veoma dobro.
5. Sipajte u kalupe smesu, puneći do sredine, jer će ukusni kolačići narasti. Lično koristim silikonske kalupe, uopšte se ne lepe i jednostavno iz njih izvadim kolačiće, nakon što se ohlade (imam okrugle i tematske u obliku srca, ali mogu da se korsite bilo kakvi drugi kalupi za kolače ili samo veliki kalup za kolač).
6. Pecite čokoladne mafine 15-20 minuta na 190 stepeni.
7. Kada se kolačići ohlade pispite belim šećerom u prahu neposredno pre serviranja.
A sada samo uživajte u ovim neverovatno vazdušastim čokoladnim kolačićima sa tamnom čokoladom.
Nek vam je slatko!