Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za ribu»Francuski sos za ribu Ruj (Rouille)

Francuski sos za ribu Ruj (Rouille)

Rumyana SakaliiskaRumyana Sakaliiska
Početnik
633518
Francuski sos za ribu Ruj (Rouille)
Fotografije: Rumyana Sakaliiska
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
3
"Svaki recept za ribu je ukusniji ako se doda specijalni francuski sos za ribu Ruj"

Potrebni sastojci

  • belo sirće - 2 supene kašike
  • voda - 1 supena kašika
  • šafran - 1 supena kašika
  • hleb - 3 kriške, bez kore
  • beli luk - 3 čena
  • žumanca - 3 komada, kuvana
  • čili u prahu - 1/4 kašičice
  • maslinovo ulje - 1/4 šolje
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj posudi pomešamo belo sirće sa vodom i stavljamo na umerenu temperaturu da provri.

Kad tečnost provri, dodajemo šafran i kad pusti braon-žućkastu boju skidamo posudu sa vatre i ostavljamo da se ohladi.

Sipamo hladnu tečnost u blender i dodajemo hleb, isečen na komade i pasiramo.

Nakon toga dodajemo beli luk, sitno iseckan, žumanca sa začinima i ponovo pasiramo.

Na kraju pažljivo i lagano dodajemo maslinovo ulje, u isto vreme pasiramo blenderom na maksimalnoj brzini.

U zavisnosti od boje žumanaca i količine začina, sos za ribu može imati različitu boju.

Ako želite da bude žući, dodajte više žumanaca i manje hleba.

Francuski sos za ribu Ruj (Rouille) je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: