Način pripreme
Pažljivo očistite jagnjeću džigericu od opne. Pospite sodom bikarbonom i ostavite 30 minuta.
U međuvremenu pripremite 3 duboka tanjira. U jednom umutite jaje, sipajte sok od pola limuna i pospite solju, majčinom dušicom i crnim biberom. U drugi sipajte brašno, a u poslednji tanjir prezle.
Operite džigericu i dobro je osušite, a zatim je isecite na komade.
Svaki komad džigerice uvaljajte - prvo u brašno, zatim u jaje i na kraju u prezle.
Pripremljene komade poređajte na dasku.
Zagrejte ulje i ispržite džigericu. Ocedite je na kuhinjskom papiru i poslužite predjelo za pivo sa prilogom po vašem izboru.
U ovom slučaju, ukras je pire od graška. Sipajte grašak iz tegle u šerpu zajedno sa sokom. Sipajte mleko i kuvajte 10 minuta. Dodajte čen belog luka.
Pripremljeni grašak ocedite i pomešajte sa majonezom i maslacem. Zgnječite i ukrasite džigericu.
Pohovana jagnjeća džigerica i pire od graška su spremni.