Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Grickalice uz pivo»Pohovana jagnjeća džigerica i pire od graška

Pohovana jagnjeća džigerica i pire od graška

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
327931k
Pohovana jagnjeća džigerica i pire od graška
Fotografije: Viktoria Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Poslužite jagnjeću pohovanu džigericu sa pireom od graška, kako bi probali ovu fantastičnu kombinaciju ukusa"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća džigerica - 500 g
  • grašak - 1 tegla
  • brašno - 6 kašika
  • jaja - 1 komad
  • limun - 0, 5 komada
  • biber
  • prezle - 6 kašika
  • ulje - za prženje
  • sveže mleko - 100 ml
  • beli luk - 1 čen
  • maslac - 1 kašika
  • majonez - 1 kašika.
  • soda bikarbona
  • majčina dušica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo očistite jagnjeću džigericu od opne. Pospite sodom bikarbonom i ostavite 30 minuta.

U međuvremenu pripremite 3 duboka tanjira. U jednom umutite jaje, sipajte sok od pola limuna i pospite solju, majčinom dušicom i crnim biberom. U drugi sipajte brašno, a u poslednji tanjir prezle.

Operite džigericu i dobro je osušite, a zatim je isecite na komade.

Svaki komad džigerice uvaljajte - prvo u brašno, zatim u jaje i na kraju u prezle.

Pripremljene komade poređajte na dasku.

Zagrejte ulje i ispržite džigericu. Ocedite je na kuhinjskom papiru i poslužite predjelo za pivo sa prilogom po vašem izboru.

U ovom slučaju, ukras je pire od graška. Sipajte grašak iz tegle u šerpu zajedno sa sokom. Sipajte mleko i kuvajte 10 minuta. Dodajte čen belog luka.

Pripremljeni grašak ocedite i pomešajte sa majonezom i maslacem. Zgnječite i ukrasite džigericu.

Pohovana jagnjeća džigerica i pire od graška su spremni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: