Način pripreme
Luk i paprike naseckajte na kockice. Tikvice i patlidžan oljuštite i nasecite na krupnije kocke.
U zagrejanom ulju u dubokom tiganju, u etapama pržite luk i paprike, a zatim i patlidžan i tikvice, zajedno sa začinima (so, biber, aleva paprika, ljuta aleva paprika ili čili u prahu, beli luk u prahu, orogano, majčina dušica) i paradajz pire. Ostavite na slaboj vatri da se krčka dok povrće ne omekša.
Tada dodajte nasečene polovine čeri paradajza i oceđeni crveni pasulj. Kada je sve gotovo, dodajte oprani i iskidani spanać, promešajte ovo posno jelo i ostavite da omekša i on.
Ako povrće pusti mnogo tečnosti, kako bi jelo bilo gušće, direktno u šerpu možete dodati kukuruzni skrob i da promešate. Za razliku od brašna, kukuruzni skrob se ne grudva u vreloj tečnosti i lakše se rastvara.
Nakon ovoga, poslužite mediteransko jelo sa crvenim pasuljem.