Način pripreme
Zagrejte mleko i dodajte 1 kašiku brašna. Promešajte i ostavite sa strane.
Zagrejte vodu i dodajte kvasac i 1 kašiku šećera Promešajte i ostavite 10 minuta. Zatim sipajte smesu u mleko.
Prosejte brašno u posudu.
Žumanca umutite sa malo soli i preostalim šećerom u penastu kremu. Dodajte vanilin šećer, koru limuna i esenciju badema. Dodajte smesu sa kvascem. Promešajte i ovu smesu sipajte u brašno.
Mutite mikserom sa nastavkom za testo. Mutite oko 5 minuta i dodajte meki maslac. Nastavite da mesite još 10 minuta. Zatim dodajte mlevene bademe i brusnice. Promešajte kašikom i posudu prekrijte folijom.
Testo, koje će biti lepljivo i neće ličiti na uskršnji kolač, ostavite u posudi i prekrijte prozirnom folijom. Ostavite 30 minuta.
Zatim sipajte testo za kolač, bez mnogo mešanja, u kalup za kuglof sa rupom.
Ponovo prekrijte folijom i ostavite da naraste sat vremena.
Kolač pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta.
Nakon pečenja ostavite kolač da se ohladi, izvadite iz kalupa i pospite šećerom u prahu.
Poljska Babka je spremna.