Način pripreme
Rebra se operu i razdele. Prebacuju se u šerpu sa poklopcem, posipaju se kuminom, biberom i alevom paprikom, prelivaju se sa medom rastvorenim u belom vinu, dodaju se gnječeni čenovi belog luka, terijaki sos, vorčester sos i ulje. Promešaju se dobro, da se marinada ravnomerno rasporedi.
Šerpa se poklapa i stavlja se u frižider tokom noći, da se mariniraju rebra. Ovde reči Vini Pua Što više to bolje, važe svom jačinom.
Roštilj se zagreva maksimalno i natrlja se sa parčetom slanine da se omasti.
Marinirana rebra se ispeku sa svih strana, tako što se povremeno okreću, dok ne preplanu da budu ukusna. Tokom pečenja se mažu pomoću četke ostatkom marinade iz šerpe.
Svinjska rebra se serviraju vruća, sa odgovarajućom salatom i pićem po izboru prema sezoni.
Prijatno!