Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Namaz od graška i nane

Namaz od graška i nane

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Namaz od graška i nane
Fotografije: Yordanka Kovacheva
8 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
22 min.
Ukupno
32 min.
Porcije
4
"Poslužite ovaj ohlađeni namaz sa gračkom i nanom uz tostirane kriške hleba ili kao podlogu za ribu i škampe"

Potrebni sastojci

  • grašak - 500 g smrznut
  • praziluk - 100 g
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 70 ml
  • limun - 1/2 ploda, sok (ili po ukusu)
  • nana - 8 listova + stabljike za dekoraciju
  • kajenska paprika - 1 - 2 suve paprike
  • so - po ukusu
  • biber - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Grašak skuvajte dok ne omekša, ocedite ga i ostavite ga da se hladi.

Praziluk i beli luk naseckajte i dinstajte u maslinovom ulju sa prstohvatom soli uz povremeno mešanje. Kada su gotovi, ostavite ih da se lagano prohlade.

U posudu sipajte grašak, praziluk sa belim lukom, biber, sveže listove nane, so, sok od limuna i izmrvljene ljute papričice.

Sve ispasirajte, ali nemojte da napravite pire, već treba da lagano ostane grublja tekstura ukusnog namaza.

Da bi namaz bio kremastiji, možete da dodate kašiku-dve tečne pavlake ili u vegan varijanti - biljnu pavlaku ili malo vode u kojoj se kuvao grašak.

Probajte namaz i dodajte začine prema vašem ukusu - sok od limuna, so ili biber.

Namaz od graška sa nanom poslužite ohlađen sa tostiranim kriškama hleba ili kao kanape za ribu i škampe.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: