Način pripreme
Grašak skuvajte dok ne omekša, ocedite ga i ostavite ga da se hladi.
Praziluk i beli luk naseckajte i dinstajte u maslinovom ulju sa prstohvatom soli uz povremeno mešanje. Kada su gotovi, ostavite ih da se lagano prohlade.
U posudu sipajte grašak, praziluk sa belim lukom, biber, sveže listove nane, so, sok od limuna i izmrvljene ljute papričice.
Sve ispasirajte, ali nemojte da napravite pire, već treba da lagano ostane grublja tekstura ukusnog namaza.
Da bi namaz bio kremastiji, možete da dodate kašiku-dve tečne pavlake ili u vegan varijanti - biljnu pavlaku ili malo vode u kojoj se kuvao grašak.
Probajte namaz i dodajte začine prema vašem ukusu - sok od limuna, so ili biber.
Namaz od graška sa nanom poslužite ohlađen sa tostiranim kriškama hleba ili kao kanape za ribu i škampe.
Prijatno!