Namaz od leblebije

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
09/10/2017
"Je l ste se odlučili kako ćete jesti ovaj namaz - sa hlebom, sa svežim povrćem ili načosima?"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8 550
  • Pregledi tokom meseca198
  • Pregledi tokom sedmice75
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • leblebija - 5 kašika (500 g), 12 sati potopljena i oceđena
  • beli luk - 1 čen, sitno iseckan
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • kumin - 1 kašičica, mleven
  • limun - 1 komad, sok
  • so - po želji
  • ljute paprike - 1/2 komada
  • bosiljak - svež, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Leblebiju kuvajte u posoljenoj i kipućoj vodi oko sat vremena. Beli luk propržite. Leblebiju ispasirajte, dok ne dobijete pire.

Posolite i dodajte sok od limuna i kumin. Isipajte u činijice i ukrasite bosiljkom i ljutom paprikom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar