Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Mlečna salata»Hajdari sa tikvicama

Hajdari sa tikvicama

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Hajdari sa tikvicama
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Mlečni namaz sa tikvicama iz turske kuhinje, idealno društvo domaćoj rakiji"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • ceđeno kiselo mleko - 400 g
  • sir - 100 g
  • nana - 2 kašike, suva
  • nana - 1 kašika, sveža
  • beli luk - 2 čena
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Hajdari je mlečna salata (namaz) iz turske kuhinje. Možete sresti i naziv hajderi.

Može se pripremiti i sa manje namirnica, ali u ovom slučaju vam predlažemo recept za hajdari sa tikvicama.

Tikvicu iseckajte na kockice.

U tiganju ugrejte maslinovo ulje i dinstajte naseckane tikvice.

Kada budu gotove, ostavite ih po strani da se ohlade.

za to vreme ubacite ceđeno kiselo mleko u posudu i dodajte mu narendani sir i začine.

Dodajte gotove tikvice, dobro promešajte i poslužite mlečnu salatu.

Fantastično je meze za rakiju!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: