Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Hajdari sa tikvicama i majonezom

Hajdari sa tikvicama i majonezom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
3981212k126
Hajdari sa tikvicama i majonezom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 6
20/07/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Odličan namaz iz turske kuhinje, koji ćemo rado probati"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komadasrednje veličine
  • majonez - 100 g
  • kravlji sir - 100 g
  • sitan sir - 100 g
  • ceđeno kiselo mleko - 100 g
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • ljuta paprika - 1 - 2 komada (po želji)
  • mirođija
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Hajdari je mlečna salata (namaz) iz turske kuhinje.

Operite tikvice i isecite ih na kockice. U šerpu stavite maslinovo ulje i tikvice i ostavite da se dinstaju ispod poklopca.

Nakon što se prodinstaju, ostavljamo ih sa strane da se ohlade. Viljuškom ih izgnječite na velike komade.

Za to vreme u posudu stavite majonez, izmrvljeni kravlji sir i sitni sir, dodajte ceđeno kiselo mleko, izgnječeni čen belog luka, sitno seckane ljute papričice i začine.

Na kraju dodajte pripremljene tikvice, dobro promešajte i poslužite mlečnu salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: