Način pripreme
Jagnjeća rebarca operite i posušite papirnim ubrusom.
Isecite ih na dva dela po dva rebarca kako bi dobro upila marinadu, a i da bi se brže skuvala.
Pripremite marinadu tako što pomešate maslinovo ulje, sok od limuna (može i limete), sos Vočester, divlju nanu ili mentu, crni biber, alevu papriku i malo soli.
Crni luk iseckajte na debele kolutove.
Pomoću kuhinjske četkice premažite meso aromatičnom marinadom, pokrijte lukom i ostavite u frižideru na 1 noć.
Ako su rebarca od mladog jagnjeta, možete da pečete direktno na roštilju, ali ukoliko su deblja i velika, bilo bi dobro da prethodno prođu termičku obradu. Ona se ostvaruje tako što se rebarca uviju u foliju ili u kesicu za pečenje i kuvaju se polako u rerni na 120 °C sat i 15 minuta.
Nakon toga su već spremna za pečenje na roštilju.
Kada poređate rebarca na dobro zagrejani roštilj, nemojte ih okretati barem 3-4 minute ili dok ne primetite da je meso počelo da se odvaja.
Pecite dok se ne dobije lepa boja sa obe strane otprilike 10 minuta još ili zavisi da li ste ih prethodno kuvali.
Provirite da li je jedno rebarce gotovo iznutra i ukoliko treba, stavite na još malo vremena na roštilj.
Kada su krhka jagnjeća rebarca gotova, posolite ih, a posebno po želji ispecite na roštilju i luk iz marinade.
Poslužite krhka jagnjeća rebarca na roštilju topla sa vašim omiljenim garnirungom.
Prijatno!