Način pripreme
Maslac za kolač se ostavlja na sobnoj temperaturi 20 minuta, nakon čega se dodaje šećer u prahu. Muti se u penu.
Jaja se odvajaju na belanca i žumanca. Žumanca se mešaju veoma dobro sa trećinom smeđeg šećera i mute se u krem.
Krem se dodaje u smesu od maslaca sa šećerom u prahu.
Belanca se umute u čvrst sneg, nakon čega se u njih dodaje preostali šećer uz kontinuirano mešanje.
Brašno se proseje. Dodaju se prašak za pecivo i vanila. Meša se veoma dobro.
U maslac krem se dodaju u porcijama belanca i brašno uz kontinuirano mešanje.
Kalup za pečenje se maže uljemi posipa brašnom.
Smesa za kolač od spelte se sipa u kalup za pečenje.
Pečemo kolač bez mleka 40 minuta na 170 stepeni.
Nakon toga dolazi najteži deo - treba da čekate, dok se brzi kolač od spelte bez mleka ohladi.