Način pripreme
Sipajte brašno i so u činiju i pomešajte ih.
Posebno sipajte vod i dodajte joj sirće. Dobro promešajte. Dodajte kiselo mleko i ponovo promešajte, da smesa odstoji.
Koristite kiselo mleko sa visokim procentom masti ili domaće, ako imate.
Isipajte u posudu sa brašnom, pa počnite da mešate kašikom, postepeno dodavajući vodu. Testo nemojte mesiti, jer će biti gusto i lepljivo.
Isipajte u pleh sa pek papirom ili da bude nauljan i nabrašnjen. Mokrom kašikom ili rukom poravnajte testo, da ima galtku koricu.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni, oko 60 minuta. Ako želite hleb da bude sa mekšom korom, onda stavite posudu sa vodom u rernu.
Kada se ispeče, izvadite hleb, premažite ga vodom i pokrijte krpom.
Ostavite da se ohladi.