Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Karfiol sa mlekom i alevom paprikom

Karfiol sa mlekom i alevom paprikom

Karfiol sa mlekom i alevom paprikom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
04/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Karfiol iz tiganja je odličan prilog, a zašto ne i glavno jelo uz jednu svežu salatu"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 250 g
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • karfiol - 1 glavica
  • maslac - 1 kockica
  • aleva paprika
  • mirođija
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite glavicu karfiola i podelite na ružice.

Sipajte ulje u tiganj i ugrejte, ispržite karfiol dok ne dobije lepu zlatnu boju.

Pre nego što skinete sa vatre dodajte izgnječeni beli luk i promešajte.

U istom tiganju rastopite kockicu maslaca, sipajte alevu papriku i odmah skinite sa vatre.

Prelijte karfiol umućenim kiselim mlekom i rastopljenim maslacem sa paprikom. Pospite svežom mirođijom i servirajte.

Karfiol sa mlekom i alevom paprikom je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: