Način pripreme
Isecite ćureće meso na zalogaje i začinite ga solju, biberom, alevom paprikom, origanom i sa malo ulja.
Isecite slaninu na srednje velike parčiće.
Uzmite glinenu posudu odgovarajuće veličine i sipajte na dno ulje, stavite jedan lovorov list i po nekoliko zrna pimenta i bibera.
Umite list kiselog kupusa i stavite u njega 2-3 zalogaja ćurećeg mesa, 1-2 parčeta slanine i uvijte kao sarmu.
Ređajte sarme u glinenu posudu, stavljajući preko prvog reda ponovo začine - lovorov list, piment, biber, alevu papriku i ulje.
Na vrhu možete da poređate slaninu ako vam je ostala i nekoliko pečuraka, isečenih na srednje velike parčiće.
Pecite 1.5-2 sata na 200 stepeni dok ne bude gotovo.
Nakon toga možete da zapečete bez poklopca dok ne postane zlatasto.
Jednostavne sarme sa ćurećim mesom i slaninom su mnogo ukusne.