Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Jednostavne sarmice sa ćurećim mesom i slaninom

Jednostavne sarmice sa ćurećim mesom i slaninom

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Kuvar
751662633
Jednostavne sarmice sa ćurećim mesom i slaninom
Fotografije: TanyaGyurova
1 / 7
06/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
5
"Jednostavne sarmice sa slaninom i ćurećim mesom, od kojih jednostavno ne možemo da se odvojimo"

Potrebni sastojci

  • ćureći but - 1 komad, bez kostiju
  • dimljena slanina - oko 200 g
  • listovi kupusa - oko 10 komada, za sarme
  • pečurke - 2 - 3 komada (može i bez njih)
  • lovorov list - 2 komada
  • piment - oko 6 - 7 zrna
  • aleva paprika
  • biber
  • origano
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite ćureće meso na zalogaje i začinite ga solju, biberom, alevom paprikom, origanom i sa malo ulja.

Isecite slaninu na srednje velike parčiće.

Uzmite glinenu posudu odgovarajuće veličine i sipajte na dno ulje, stavite jedan lovorov list i po nekoliko zrna pimenta i bibera.

Umite list kiselog kupusa i stavite u njega 2-3 zalogaja ćurećeg mesa, 1-2 parčeta slanine i uvijte kao sarmu.

Ređajte sarme u glinenu posudu, stavljajući preko prvog reda ponovo začine - lovorov list, piment, biber, alevu papriku i ulje.

Na vrhu možete da poređate slaninu ako vam je ostala i nekoliko pečuraka, isečenih na srednje velike parčiće.

Pecite 1.5-2 sata na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Nakon toga možete da zapečete bez poklopca dok ne postane zlatasto.

Jednostavne sarme sa ćurećim mesom i slaninom su mnogo ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: