Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Ćuretina»Pasulj sa ćurećim mesom u rerni

Pasulj sa ćurećim mesom u rerni

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k122
Pasulj sa ćurećim mesom u rerni
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
09/03/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
10
"Jedite ukusnu i sočnu ćuretinu sa pasuljem u rerni i ne zaboravite na domaće crveno vino"

Potrebni sastojci

  • šareni pasulj - 1 kg
  • ćureći but - 500 g
  • luk - 2 glavice
  • šargarepe - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • divlja nana - 2 kašičice
  • ulje - 50 ml + 100 ml za prženje mesa
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj se veoma dobro opere, stavlja se u duboku posudu i zaliva se hladnom vodom tako što voda treba da bude iznad pasulja.

Ostavlja se da se namoči na 24 sata.

Kada se namoči, pasulj se kuva tako što se nakon uzaviranja bacaju tri vode i kuva se 30 minuta u četvrtoj vodi.

Kada četvrta voda uzavri, dodaje se soda.

Nakon 30 minuta kuvanja u četvrtoj vodi pasulj se skida sa rinlge i sipa se u tepsiju sa nelepljivim premazom sa poklopcem.

Luk se očisti, opere i sitno nasecka.

Šargarepe se ogule, operu i sitno naseckaju.

Paradajz se opere i izrenda na rende.

U tepsiju u pasulj se dodaju naseckani luk, šargarepe i ulje.

Peče se 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 220 °C.

Ćureće meso se opere i sitno nasecka.

U tiganju sa nelepljivim premazom se propržava ćureće meso dok ne postane zlatkasto.

Nakon 30 minuta u rerni u pečeni pasulj se dodaju izrendani paradajz, proprženo meso, so i divlja nana.

Veoma dobro se izmeša.

Pasulj sa ćurećim mesom u rerni se peče 60 minuta na 220°C poklopljen uz periodično mešanje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Marija Milovanović
Marija Milovanović
Super!
09.03.2023 21:05