Način pripreme
U velikoj posudi umutite jaja zajedno sa šećerom i malo soli.
Istopite maslac zajedno sa medom i dodajte sodu - dodajte ovu smesu uz neprestano mešanje u već umućena jaja.
Sipajte brašno i umesite testo - razvijte ga drvenom oklagijom u nekoliko okruglih kora i stavite ih da se peku na 190°C otprilike 15 minuta.
Za pripremanje krema u dubokoj posudi karamelizujte šećer i sipajte sveže mleko.
Uz neprestano mešanje sipajte unapred unućena jaja i brašno.
Nastavite da mešate krem dok se ne zgusti.
Na odgovarajućem poslužavniku počnite naizmenično da slažete kore sa kremom dok ne nestanu količine - medenu koru završite kremom.
Pospite je po želji mlevenim orasima i ukrasite je slatkom od malina.
Tortu Medovik sa slatkom od malina ostavite na nekoliko sati u frižideru i nakon toga uživajte u njoj.