Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Medena torta»Torta Medovik sa slatkom od malina

Torta Medovik sa slatkom od malina

Rumyana SakaliiskaRumyana Sakaliiska
Početnik
633516
Torta Medovik sa slatkom od malina
Fotografije: Rumyana Sakaliiska
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
7
"Koliko je lepa, toliko je i ukusna ova torta Medovik"

Potrebni sastojci

  • ZA KORE
  • brašno - 450 g
  • šećer - 180 g
  • jaja - 2 komada
  • med - 3 supene kašike
  • maslac - 100 g
  • soda - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • ZA KREM
  • šećer - 180 g
  • brašno - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 1 i 1/2 l
  • jaja - 2 komada
  • ZA POSIPANJE
  • orasi - 80 g, mleveni
  • ZA DEKORACIJU
  • slatko od malina
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi umutite jaja zajedno sa šećerom i malo soli.

Istopite maslac zajedno sa medom i dodajte sodu - dodajte ovu smesu uz neprestano mešanje u već umućena jaja.

Sipajte brašno i umesite testo - razvijte ga drvenom oklagijom u nekoliko okruglih kora i stavite ih da se peku na 190°C otprilike 15 minuta.

Za pripremanje krema u dubokoj posudi karamelizujte šećer i sipajte sveže mleko.

Uz neprestano mešanje sipajte unapred unućena jaja i brašno.

Nastavite da mešate krem dok se ne zgusti.

Na odgovarajućem poslužavniku počnite naizmenično da slažete kore sa kremom dok ne nestanu količine - medenu koru završite kremom.

Pospite je po želji mlevenim orasima i ukrasite je slatkom od malina.

Tortu Medovik sa slatkom od malina ostavite na nekoliko sati u frižideru i nakon toga uživajte u njoj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: