Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Ćufte»Ćufte sa kačkavaljem na krompir pireu

Ćufte sa kačkavaljem na krompir pireu

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Ćufte sa kačkavaljem na krompir pireu2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Ako volite pržene ćuftice, onda obavezno probajte ovaj recept još danas"

Potrebni sastojci

  • za ćufte
  • mleveno meso - 500 g, mešavina
  • sirće - 1 supena kašika
  • stari hleb - 3 kriške (bez kore, namočene u sveže mleko i isceđene)
  • luk - 1 glavica, izrendan
  • beli luk - 1 čen, sitno iseckan
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 2 supene kašike
  • kiselo mleko - 1 supena kašika
  • divlja nana
  • origano - po ukusu
  • so
  • crni biber - po ukusu
  • za krompir pire
  • krompir - 1 kg
  • lovorov list - 2 komada
  • crni biber
  • so - po ukusu
  • sveže mleko - 100 ml
  • maslac - 30 g
  • ljutenica - 3 supene kašike, može i paradajz pire
  • kačkavalj - 150 g, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Za ćufte stavite mleveno meso u posudu, dodajte sve sastojke za njih, umesite dobro dok se ne dobije vazdušasta smesa. Pokrijte posudu streč folijom i ostavite na 30 minuta kako bi se arome dobro pomešale.

Oblikujte okrugle ćuftice od mlevenog mesa i pržite ih u zagrejanoj masnoći dok se ne dobije zlatasto-smeđa boja.

Gotove ćuftice poređajte na kuhinjski ubrus, kako bi se ocedio višak masnoće i ostavite sa strane.

Za pire dobro operite krompire. Stavite ih i šerpu sa hladnom vodom i posolite vodu, dodajte lovorove listove i kuvajte na umerenoj vatri dok krompir u potpunosti ne omekša.

Procedite skuvani krompir, stavite ih u đevđir i zalijte hladnom vodom, kako biste prekinuli proces kuvanja. Ostavite na 5 minuta da se malo ohladi i ogulite ih.

Oguljene krompire stavite u posudu, pasirajte i dodajte iseckani maslac na male kockice i mešajte dok se maslac ne upije. Dodajte sveže mleko, posilite i pospite crnim biberom po ukusu, izmešajte.

Podmažite tepsiju maslacem i ravnomerno rasporedite pire po dnu i odozgo poređajte pržene ćuftice. Stavite ljutenicu (paradajz pire) i najlon kesicu, isecite malu rupu u jednom uglu kesice i ravnomerno šrpicajte po tako poređanim ćufticama i pireu.

Odozgo pospite izrendani kačkavalj - ravnomerno.

Stavite tepsiju i prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok se ne dobije zlatkasta boja kačkavalja.

Ćufte sa kačkavaljem na krompir pireu su veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: