Način pripreme
Za takose sa teletinom i kukuruzom šećercem:
Sitno iseckajte luk i stavite u tiganj sa zagrejanim maslinovim uljem. Posolite i sotirajte luk na kratko dok ne omekša. Dodajte teleće mleveno meso i izdrobite drvenom kašikom. Sitno iseckajte crvenu papriku, ljute paprike, crni biber, ljutu alevu papriku i kašičicu kumina. Kuvajte mleveno meso dok ne postane zlatasto, dodajte pola konzerve kukuruza šećerca, izmešajte i skinite tiganj sa nadevom sa ringle.
Za takose sa piletinom i sosom od avokada:
Isecite file na kockice. Zagrejte maslinovo ulje u posudi na ringli i stavite meso da se proprži. Začinite solju, crnim biberom i ljutom alevom paprikom. Dodajte sitno iseckane ljute paprike i čenove belog luka i kuvajte dok piletina ne postane zlatasta.
Za sos izblendajte do homogenosti voće avokado, sok od limete i kiselu pavlaku. Posolite i izmešajte.
Garnirajte teleće takose izrendanim čedar sirom, a pileće sosom od avokada i pavlake.
Takose pospite peršunom i servirajte.