Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Takos»Takos sa dve vrste nadeva

Takos sa dve vrste nadeva

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Takos sa dve vrste nadeva
Fotografije: Hrana za Dushata
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Gurmani sa svih strana - ne uzdišite zavidno, već zapisujte recept za ukusne takose sa dve vrste nadeva"

Potrebni sastojci

  • tortilje - 4 - 5 komada, za takose
  • za teleću varijantu
  • teleće mleveno meso - 300 g
  • luk - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • ljute paprike - 2 komada
  • kumin - 1 kašičica
  • kukuruz - 1 konzerva
  • čedar - 50 g
  • maslinovo ulje
  • crni biber
  • so
  • za pileću varijantu
  • pileći file - 200 g
  • čili paprika - 1 kašiica
  • crni biber
  • peršun - 2 - 3 struka
  • maslinovo ulje
  • so
  • Za dresing od avokada
  • avokado - 1 komad
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • beli luk - 1 čen
  • čili - 1 komad
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Za takose sa teletinom i kukuruzom šećercem:

Sitno iseckajte luk i stavite u tiganj sa zagrejanim maslinovim uljem. Posolite i sotirajte luk na kratko dok ne omekša. Dodajte teleće mleveno meso i izdrobite drvenom kašikom. Sitno iseckajte crvenu papriku, ljute paprike, crni biber, ljutu alevu papriku i kašičicu kumina. Kuvajte mleveno meso dok ne postane zlatasto, dodajte pola konzerve kukuruza šećerca, izmešajte i skinite tiganj sa nadevom sa ringle.

Za takose sa piletinom i sosom od avokada:

Isecite file na kockice. Zagrejte maslinovo ulje u posudi na ringli i stavite meso da se proprži. Začinite solju, crnim biberom i ljutom alevom paprikom. Dodajte sitno iseckane ljute paprike i čenove belog luka i kuvajte dok piletina ne postane zlatasta.

Za sos izblendajte do homogenosti voće avokado, sok od limete i kiselu pavlaku. Posolite i izmešajte.

Garnirajte teleće takose izrendanim čedar sirom, a pileće sosom od avokada i pavlake.

Takose pospite peršunom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: