Način pripreme
Operite i stavite sočivu u šerpu sa hladnom vodom da provri. Kuvajte otprilike 5 minuta, procedite, operite i sipajte drugu hladnu vodu.
Stavite šerpu na ringlu i dodajte očišćene i sitno iseckane celer, beli luk i lovorov list. Kada provri, smanjite ringlu na slabu vatru.
U tiganju zagrejte ulje i dodajte sitno seckan luk i šargarepu, propržite dok povrće ne omekša. Dodajte paradajz, oguljen i iseckan na male kockice i pržite dok ne ostanu na masti.
Na kraju dodajte alevu papriku, izmešajte i sipajte zapršku u sočivo koje se krčka. Kuvajte dok ne bude gotovo, ukoliko je potrebno, dodajte vruću vodu u kuvanje.
Skinite šerpu sa gotovim sočivom sa ringle, pospite crnim biberom i majčinom dušicom, zatvorite poklopcem i ostavite tako na otprilike 10 minuta pre serviranja.