Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od Sočiva»Ukusno sočivo sa prženom slaninom

Ukusno sočivo sa prženom slaninom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k331
Ukusno sočivo sa prženom slaninom
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
09/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Volite sočivo, ali teško da biste mogli samo od njega da se najedete. Ako dodate prženu slaninu tokom njegove pripreme, više vam neće biti potrebno dodatno jelo"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 0, 5, glavica
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • lovorov list - 2 komada
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • slanina - 200 g, usoljena
* merne jedinice

Način pripreme

Neki vole posno sočivo, ali drugo je sa mesom. Jelo bude još ukusnije.

Veoma dobro operite sočivo, stavite u šerpu sa hladnom vodom. Stavite šerpu na ringlu i ostavite da provri. Procedite sočivo i ponovo sipajte hladnu vodu, stavite lovorov list i kuvajte dok ne omekša.

U nelepljivi tiganj sipajte malo ulja i dodaje iseckane tanke komadiće slanine, pržite dok se ne dobije zlatasto-smeđa boja. Izvadite proprženu slaninu, dodajte unapred sitno iseckani luk i unapred izrendanu šargarepu, propržite dok ne omekšaju.

Dodajte paradajz pire i alevu papriku, mešajte i odmah sipajte proprženo povrće u kuvano sočivo. Dodajte sitno iseckani beli luk i ponovo vratite šerpu na ringlu.

Kada provri otprilike 5 minuta, sklonite šerpu sa ringle i dodajte proprženu slaninu i pospite majčinom dušicom.

Izmešajte sočivo, pokrijte šerpu poklopcem i ostavite tako na otprilike 10 minuta pre serviranja da se dinsta.

Veoma ukusno sočivo sa komadom hrskave pržene slanine!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: